WELKOM

 

 

 

 

 

 

Hightide Lowtide cattery is een kleine hobby fokkerij van Ragdolls met zo nu en dan een nestje kittens.

In de afgelopen 10 jaar is geprobeerd om het karakter en het type van de Ragdoll zo nauw gezet en volgens de standaard te volgen.

Het bezoeken van tentoonstellingen, zowel actief als passief, is van grote waarde om de beoordelingen van de verschillende nederlandse, als ook buitenlandse keurmeesters, te kunnen lezen door middel van keurrapporten, die vaak mondeling worden toegelicht.

Het hoofddoel is om speciaal rekening te houden op gezondheid, schoonheid en vooral te zorgen, dat het bijzonder lieve, zachte, “floppy” (een typische uitdrukking, die moeilijk te vertalen is) Ragdoll karakter behouden zal blijven.

 

 

 

Alle kittens worden in huiselijke kring geboren en en blijven enige weken apart van drukte, eventuele besmettingen en andere invloeden, die zouden storen. Als ze daar qua leeftijd aan toe zijn om meer te gaan socialiseren, krijgen ze vrije toegang in het hele huis en als het weer het toelaat in de zomertijd ook gelegenheid om buiten in een beschermde ren in de tuin met het buitenleven kennis te kunnen maken

 

Onze kittens en ook een groot deel van de volwassen Ragdolls, zijn geregistreerd bij de NRKV – de Nederlandse RasKatten Vereniging - , die o.a. alle stambomen uitgeeft.

De andere Ragdolls komen allemaal uit de Verenigde Staten, zijn daar reeds geregistreerd en hebben dus een TICA stamboom.

Hightide Lowtide cattery is aangesloten als lid bij de “Dutch Royal Ragdoll Club en de Ragdoll Club “BeNeLux” en in de Verenigde Staten zijn we al sinds vele jaren aangesloten bij The Ragdoll Fancier’s Club International, kortweg RFCI genoemd, die 4 x per jaar een tijdschrift “ RAGDOLL WORLD” uitgeeft. Dat geeft veel informatie over het fokken en uiterlijk en gezondheid vanuit het land van herkomst, waar de Ragdoll uiteindelijk z’n oorsprong heeft.

 

 

 

Wanneer u meer informatie over ons doen en laten of speciale vragen en/of interesse hebt over ons Ragdoll volkje, dan kunt u te allen tijde per e-mail of per telefoon contact met ons opnemen. Onder het menu “CONTACT” vindt u alle gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en uw eigen naam en adres in te vullen en tevens onze woongegevens over te nemen. De thuishaven van de cattery is in Lelystad, Flevoland.

 

 

 

 

 

Nieuws


Laatste update:
15-2-2016De pagina Informatie is gevuld.Er is nog één kitten beschikbaar, zie pagina KITTENS.Een nieuw poesje in de cattery: ze heet NAOMI en is in Zweden geboren in cattery Medina's Doll's, fokster Eva Mourujärvi. Zie Pagina Nieuws.Aandacht voor de 16 jarige Zhivago!!! Zie Pagina Nieuws voor foto's genomen 16-07-2015.