KATERS

 

Mourningdove Chunky Monkey


Mourningdove Chunky Monkey

 

Dit is de allereerste kater, die ik uit de Verenigde Staten heb kunnen importeren van de Mourningdove lijn. Hij heet Mourningdove Chunky Monkey, vernoemd naar het ijsje van de beroemde Ben & Jerry. Hij is gefokt door Patricia L.Weintraub in Youngstown, state New York, vlakbij de beroemde Niagara Falls. De allereerste foto, die ik toegestuurd heb gekregen, met de mededeling, dat ik inderdaad de nieuwe eigenaar mocht worden, geeft een goed beeld van z'n uitstraling, toendertijd al als kitten van rond de 12 weken. Op de volwassen foto is duidelijk te zien, dat z'n wezen precies hetzelfde is gebleven, dat al zichtbaar was, toen hij nog klein was. Hij is geboren op 23-02-01 en is een red point. 

   
   
   

Deze drie opnamen zijn van Mourningdove Chunky Monkey, TICA stamboom red point Ragdoll, geboren op 23-02-2001, dus over 1 maand alweer 12 jaar oud, gecastreerd sinds jaren, maar nog steeds een bijzonder lieve en gelukkig gezonde kater en kameraadje, die hier heerlijk z'n oude dag kan en mag doorbrengen.

 

 

 

Ank's Boy

 

Ank's Boy

 

Met deze foto kreeg ik het positieve bericht, dat dit bijzondere, allerliefst uitziende rode katertje, bij ons mocht komen wonen. Er vloeiden toen veel traantjes van blijdschap en ik ben er een hele lange tijd naar gaan staren, zo blij als ik was.

 

Ch. Hightide Lowtide Nicholas

 

Ch. Hightide Lowtide Nicholas

 

Deze foto is gemaakt, toen Hightide Lowtide Nicholas ongeveer twee jaar oud was. Inmiddels is hij Kampioen en vader van een paar prachtige nakomelingen, die bij diverse fokkers wellicht hopelijk weer voor een volgende echte en mooie Ragdollgeneratie zullen gaan zorgen. Hij is een forse, goed aan 't gewicht zijnde cream point en geboren op de verjaardag van onze Sint Nicolaas nl. op 06-12-2004, dus vanzelfsprekend naar de goed heiligman vernoemd; zijn zusje kon niet achter blijven met haar naam, dus dat is Pieternelle geworden.

 

 

 

 

 

 

Int.Ch. Mourningdove Nimbus

 

Int.Ch. Mourningdove Nimbus

 

Deze foto geeft helemaal ten voeten uit weer, hoe Nimbus van buiten, maar ook van binnen eruit ziet. Deze wonderschone grote kater draagt de naam voluit van Internationaal, zelfs op 1 titel in het buitenland op show nog te halen, Groot Int. Kampioen Mourningdove Nimbus, een "wolk"dus, gefokt door Pat Weintraub, USA, een seal lynx bicolor van formaat en met een echt Ragdoll karakter, zoals je je in "stoutste" dromen wensen zou. Hij is een echte knuffel en zou het liefste de hele dag vlak bij je blijven om aandacht te kunnen krijgen en op schoot te kunnen zitten. Hij raakt je, als het enigszins kan, af en toe aan met een van z'n voorpotent, maar dan absoluut zonder nagels te gebruiken. Hij is ook al vader geworden en hopelijk zullen er nog wel wat meer kittens van hem volgen, hij heeft er de leeftijd nog voor gelukkig.

 

 

 

 

Int.Ch. Mourningdove Nimbus

 

Een foto van Nimbus, met een vragende blik vol vertrouwen.

 

 

 

 

Int.Ch. Mourningdove Nimbus

 

Hier is het reeds genoemde, specifieke gebaar met poot omhoog, vragend om een gesprekje of iets dergelijks. Het meest duidelijke voorbeeld, wat hij wil bereiken. Natuurlijk heeft hij het weer 'gewonnen' en tussendoor vanzelfsprekend de broodnodige aandacht gekregen, die met veel plezier onzerzijds gegeven wordt.
   
   
   
   
   

Int.Ch. Mourningdove Nimbus, TICA stamboom seal point tabby bicolor, geboren op 07-05-2003, een open kater, die als kitten vanuit de Ver.Staten opgehaald is en vorig jaar, 02-06-2012, nog vader geworden is van een prachtig mooi nestje kittens, met als moeder Hightide Lowtide Polka Dot, blue point bicolor poes.


 

 

 

 

 

Ch. Mourningdove Zhivago

 

Ch. Mourningdove Zhivago

 

Velen zullen wel eens de naam gehoord of gelezen hebben van deze kater. Pat Weintraub heeft hem pas op latere leeftijd toevertrouwd, omdat zij op leeftijd was gekomen en ging stoppen met fokken na haar lange, succesvolle fokcarriere. Zijn naam is Kampioen Mourningdove Zhivago, een blue point mitted, bijzondere kater, die in de V.S. al naam had gemaakt als vader van vele nestjes en pas op 4 jarige leeftijd bij ons is komen wonen om hier in Europa nieuwe bloedlijnen uit te gaan zetten. Hij is geboren op 7 juli 1999, dus in de vorige eeuw en nu net 9 jaar oud, is pas sinds een paar maanden gecastreerd. Hij kan nu heerlijk temidden van iedereen nog een prettig, vrij leven leiden, zonder allerlei "verplichtingen", die hij overigens altijd met veel genoegen en tot volle tevredenheid van mens en poezen, heeft voldaan. Op hoge leeftijd heeft hij nog op een tentoonstelling drie maal een CAC gehaald bij verschillende keurmeesters en als Open kater en kreeg daarna de titel Kampioen; een prestatie, zoals ik van vele hierover vernam. Hij is hier duidelijk de nestor van de groep Ragdolls, maar handhaaft dat zeer ontspannen en met natuurlijk overwicht.

 

 

 

 

Ch. Mourningdove Zhivago

 

Nogmaals een ontspannen, zelfbewuste foto van Zhivago, vernoemd naar het beroemde boek van Dr. Zhivago, geschreven door Boris Pasternak en waarnaar een prachtig film vele jaren terug, is gemaakt.

 

 

 

 

Ch. Mourningdove Zhivago

 

Over ontspannen gesproken... .Je zou bij deze foto het veel genoemde woord "floppy" kunnen gebruiken, dat voor Ragdolls vaak als essentieell wordt betiteld. Lekker relaxed de wereld en mensen bekijken is een prima ontspanningsoefening en dan nog heerlijk geknuffeld worden ook, wat een leventje zeg!

 

 

 

 
RW CH. USADOLLS LIBERTY’S GRAND FINALE of Hightide Lowtide

 

RW. CH. USADolls Libertys Grand Finale, blue point bicolor, TICA stamboom, geboren 10-05-2006, in 't dagelijks leven genaamd Finney.

 

Klik op een foto om deze in een groter formaat te zien.

 

   
   
   

Bovenstaande opnamen van deze kater zijn gemaakt door Brianne Defoe, copyright.

 

 

   
   
   
   
   

Bovenstaande opnamen zijn gemaakt door Ank Wiggelaar, copyright.
Op deze foto's is duidelijk te zien, hoe Finney nu volwassen geworden is. Hij heeft in de loop van de jaren een paar prachtige, gezonde en lieve nestjes, in 'samenwerking' hier met verschillende Ragdoll poezen, voortgebracht. Hij is nog een open kater en nog in de bloei van z'n leven. Wellicht mag hij nogmaals in de toekomst voor kittens zorgen; hij is zeer onlangs weer getest op HCM/PKD en CIN bij Dr. E.Warmerdam te Noordwijkerhout en bovendien enige jaren geleden reeds z'n DNA bij LABOKLIN getest met voor beide HCM mogelijkheden een N/N (betekend negatief). Finney heeft het echte Ragdollkarakter en dat is gelukkig ook doorgegeven in zijn kittens. Een prachte, zachtaardige kerel!

 

 

 

 

Tip:

Klik op de foto om ze in een groter formaat te bekijken! Deze opent dan in een nieuw venster dat u kunt maximaliseren.