POEZEN

 

Int.Ch. Mourningdove Faith


Int.Ch. Mourningdove Faith

 

Dit is Internationaal Kampioen Mourningdove Faith, een blue tortie lynx (tabby) point poes, ook wel aangeduid met de kleur/patroon beschrijving blue torbie point, wat een samenvatting is van tortie/tabby. Zij is gefokt door de bekende Pat Weintraub in de Verenigde Staten en haar geboortedatum is 21-03-2003. Zij is een echte "mensen", maar ook gelukkig katten, gerichte poes, die een heel lieve uitstraling heeft, kalm van aard is en heel erg veel van schoot zitten houdt. Het kan niet veel en lang genoeg duren! Ze heeft zelfs een paar jaar geleden zelfs op een voorplaat van een van de RagMedia uitgaven van de Dutch Royal Ragdoll Club gestaan, dus een beetje verwaand is ze daardoor wel geworden..., maar dat doet niets af aan haar hele zachtaardige en relaxte karakter en ze is een liefhebster van veel knuffels! Er volgen nog enkele foto's die daar duidelijk uiting aan geven.

 

 

 

 

Int.Ch. Mourningdove Faith

 

Int.Ch.Mourningdove Faith, zoals ze van buiten, maar ook van binnen eruit ziet.

 

 

 

 

 

Mourningdove Pretty Patty

 

Mourningdove Pretty Patty

 

Haar stamboomnaam is voluit Mourningdove Pretty Patty, vernoemd naar haar fokker, Patricia Weintraub, maar in het dagelijks leven is dat als roepnaam nogal ingewikkeld, dus hebben wij haar kort, maar krachtig PeePee genoemd. Zij is een blue bicolor, geboren in de V.S. op 31-07-2002, een echte stammoeder van meerdere nesten op een rij, waaruit verschillende kittens hier in de cattery zijn blijven wonen, van diverse leeftijden, zowel een blue bicolor kater, als ook meerdere poezen, meestal blue bicolors, een enkele blue mitted. Haar liefste "bruidegom" is altijd onze dierbare Mourningdove Zhivago geweest, die nu nog steeds, gecastreerd, in het vrje veld in het hele huis, dichtbij haar te vinden is. PeePee heeft een heel zacht stemmetje, is een vreselijke "vrijdoos" en meestal staat zij vooraan om ons 's morgens, komende vanuit de slaapkamer, als een van de eersten te begroeten.

 

 

 

 

Mourningdove Pretty Patty

 

Nog een foto, die laat zien, dat PeePee volwassen geworden is en al kan terugzien op een leventje met veel ervaringen als moederpoes. Als jong, pril en speels kitten noemde we haar Dappere Dodo, omdat ze zich tussen de veel grotere Ragdolls zo onafhankelijk gedroeg en heel lenig kon rennen en springen, van de hoogste klimpaal.

 

 

 

 

Mourningdove Pretty Patty

 

Op de rug gezien heeft Mourningdove PeePee een mooi gesloten blue gekleurd dek en de volgende foto zal laten zien, dat de andere kant een heel ander beeld geeft, zoals het hoort volgens de Ragdoll standaard.

 

 

 

 

Mourningdove Pretty Patty

 

Na de voorgaande opname van de rugzijde van PeePee, laat deze foto een geheel ander beeld van haar zien, n.l. op de eerste plaats een zeer ontspannen Ragdoll poes, die ook nergens een niet gewenste aftekening vertoont, dus de vaak voorkomende "spots" op plaatsen, waar ze eigenlijk niet thuis horen, zijn niet te ontdekken. Helaas houdt PeePee niet van tentoonstellingen, ze is twee keer mee geweest en de titels CAC behaald, maar liet duidelijk merken, dat ze het afschuwelijke dagen en ervaringen vond, dus daarom geen Kampioenstitels voor haar. We hebben haar lekker thuis gelaten en niet meer met het gaan naar shows geplaagd.

 

Hightide Lowtide Paloma

 

Hightide Lowtide Paloma

 

Dit is een dochter van Mourningdove Pretty Patty, aka PeePee. Hightide Lowtide Paloma, een blue bicolor poes, is in onze cattery geboren d.d. 03-02-2004, toen we nog in Bergen-Binnen (NH) woonden, dichtbij de Noordzee. Onze catterynaam is daar bedacht en geregistreerd, omdat de dierbare link met de zee heel groot was. De getijden Eb en Vloed zijn onlosmakelijk verbonden met onze kust, vandaar de engelse vertaling in Hightide Lowtide, dat daarbij ook nog in overdrachtelijke zin voor het leven gezien kan worden, n.l. "goede tijden" voor ons allemaal. Paloma is op deze foto een echte dromer, die bespiegelend kan overkomen en zich vaak heel onafhankelijk kan gedragen. Wanneer je haar beter kent, dan is ze heel vertederend en kan erg genieten van een knuffel en/of babbeltje met baasje of vrouwtje. Ze heeft inmiddels twee nestjes gekregen, die ze werkelijk zeer zorgzaam en voorbeeldig heeft grootgebracht.

 

 

 

 

Hightide Lowtide Paloma

 

Ook hier is Paloma nog steeds in een bespiegelende stemming en trekt zich niet veel aan van de fotografe, die haar zo mooi mogelijk in beeld probeert te krijgen. Dat geeft haar persoonlijkheid heel goed weer, want zo gaat ze hier in huis ook om met de soms drukke omgeving, die haar niet erg stoort.

 

 

 

 

Hightide Lowtide Paloma

 

Eindelijk heeft Paloma toch aandacht gekregen voor haar omgeving. De mensen om haar heen hebben hun best gedaan om haar uit de mijmerende stemming te halen en nu kijkt ze met meer belangstelling om te ontdekken, wie daar wel allemaal om haar heen druk bezig zijn, speciaal voor haar mooiste plaatje.

 

 

 

 

 

Hightide Lowtide Polka Dot

 

Hightide Lowtide Polka Dot

 

Dit is een jongere dochter van Mourningdove PeePee en Mourningdove Zhivago en dus een zusje van Paloma, maar dan een jaartje jonger. Zij is ook een blue bicolor, maar haar omgekeerde V-maskertje is niet helemaal mooi recht. Inmiddels nadat deze foto's genomen werden, is het al heel aardig bijgekleurd. De reden, dat we haar toch hebben uitgekozen, ligt in het feit, dat er meer belangrijke aspecten zijn, b.v. mooie bouw, stevig bone, kwaliteit vacht en bovenal karakter, dat het wat scheve masker niet zo belangrijk is geweest bij de uiteindelijke keuze. Hightide Lowtide Polka Dot is een grappige, eigenzinnige Ragdoll poes, die tijdens haar eerste en nog enige nestje 1 kittenpoesje had en die, zittend als een Boedhabeeldje, haar kitten liet drinken. Een schitterend gezicht, waarbij ze leunend tegen de achterkant van haar werpplaats, steun zocht tegen het omvallen. Een uniek plaatje, dat we niet gauw vergeten.

 

 

 

 

Hightide Lowtide Polka Dot

 

Het is duidelijk te zien, dat PolkaDot nog een jonge uitstraling heeft en dat is typisch iets voor de Ragdoll in het algemeen, dat ze pas echt volwassen worden en uitgegroeid zijn tussen hun 3e á 4e levensjaar. Als kitten gaat het groeiproces tot ongeveer 1 jaar heel spectaculair en snel, maar daarna vertraagd het en is niet meer zo duidelijk waarneembaar, maar op foto's van verschillende leeftijden is het volwassen worden vaak goed te zien.

 

 

 

 

Hightide Lowtide Polka Dot

 

Hightide Lowtide PolkaDot is hier bezig de omstanders uit te nodigen voor een knuffel. Ze krijgt dat dan ook zo voor elkaar en pakt ons allemaal in met zo'n lieve blik en houding. Echt vertederend en typerend voor de Ragdoll, waardoor vele mensen zich zo tot dit ras aangetrokken voelen.

 

 

 

 

 

Int.Ch. Angelrags Noah

 

Int.Ch. Angelrags Noah

 

Dit is een prachtige foto van onze Internationaal Kampioen Angelrags Noah, geboren in België d.d. 10-09-2001, die aanvankelijk door haar fokker opgegeven was als red lynx (tabby) colorpoint. Toen ze op haar allereerste tentoonstelling hier in Nederland door een keurmeester beoordeeld werd, besliste zij bij hoog en laag, dat ze niet een lynx patroon had, maar de vage aftekening op haar kop zgn "Gostmarkings" waren, dus het was nodig om de stamboom te laten veranderen. Wat schetst onze verbazing, toen Noah haar eerste nestje kreeg, van een kater, die absoluut geen lynx-aftekening heeft, dat zij toch lynx kittens te voorschijn toverde, dus kon zij niet anders dan TOCH een lynx zijn. Deze ervaring geeft daarom zo heel duidelijk aan, hoe moeilijk het is, vooral bij de kleur rood en cream, als kitten en zelfs ouder, te kunnen bepalen of er lynx in het spel is. Door de proef op de som met een nestje in de praktijk kan dit beeld pas naar voren komen.

 

 

 

 

Int.Ch. Angelrags Noah

 

Nogmaals een duidelijk beeld van Noah, die verschillende nestjes gehad heeft, maar nu al enige tijd gesteriliseerd is en van haar pensioen geniet. Zij is o.a. de moeder van onze Int.Kampioen Hightide Lowtide Mare, de bewuste, eerder genoemde verrassing, die als lynx tevoorschijn kwam, met als vader Ch.Mourningdove Zhivago, géén lynx dus. Ook is zij de moeder van onze kater Ch.Hightide Lowtide Nicholas, die op de katerpagina staat afgebeeld en het zusje Pieternelle, die ook duidelijk een lynx patroon heeft. Noah is degene hier, die de meeste en grootste praatjes en verhaaltjes te vertellen heeft. Altijd probeert ze je te strikken, door hele zachte, hoge geluidjes naar je toe te seinen, dan krijg je vanzelf aandacht en dan begint het gesprek, heel melodieus en begeleid met veel kopjes geven en schoot zitten. Ze is altijd een forse poes geweest en woog bij de laatste enting bij de dierenarts 6,8 kg, dus behoorlijk aan het gewicht, zij het weliswaar gesteriliseerd.

 

 

 

 

Int.Ch. Hightide Lowtide Mare

 

Int.Ch. Hightide Lowtide Mare

 

Een momentopname van Internationaal Kampioen Hightide Lowtide Mare, een mooie lynx (tabby) blue mitted dochter van Angelrags Noah. Ze is een heel speciale persoonlijkheid, die, net als haar moeder, veel "praat" en vaak bij ons langs komt om op haar achterpootjes staande, aandacht vraagt met een miauw. Zij wil dan even "gezien" en geknuffeld worden en loopt daarna weer héél tevreden van ons weg. Totdat zij het tijd vindt om hetzelfde ritueel weer te komen herhalen. Schootzitten is kennelijk niet zo noodzakelijk, daar heeft ze denkelijk geen behoefte aan en elders om haar heen is het allemaal veel interessanter. Zij is enige tijd geleden op een tentoonstelling uitgekozen om als "examen proefstuk" te dienen voor een keurmeester, die opging om na het slagen Ragdolls te mogen keuren. Er mag dan geen eigenaar en/of bekende in de buurt komen in de examenruimte om alle storende zaken te vermijden. Mare is op die dag erg veel in handen geweest, want de echte keuring ging natuurlijk ook gewoon door, maar ze heeft het prima doorstaan en de keurmeester is gelukkig geslaagd!

 

 

 

 

Int.Ch. Hightide Lowtide Mare

 

Op en top een blue lynx mitted poes, op deze foto van Mare, met het zo zeer vereiste witte kinnetje en het typerende, wonderschone steenrode neusje.

 

 

 

 

Int.Ch. Hightide Lowtide Mare

 

Nogmaals Int.Kamp. Hightide Lowtide Mare, voluit te noemen een blue cream tortie tabby mitted Ragdoll poes, geboren 11-11-2003 op de avond van Sinter Maarten, wanneer kinderen met door kaarsjes verlichte lampions langs de deuren gaan en liedjes zingen om snoepjes en tegenwoordig gelukkig ook fruit en gezondere lekkernijen hopen op te halen.

 

 

 

 

 

 

Tip:

Klik op de foto om ze in een groter formaat te bekijken! Deze opent dan in een nieuw venster dat u kunt maximaliseren.